//
u leest nu...
Participatie

Boek ‘Pleidooi voor een klimaatintendant’ – Manu Claeys

De aanpak van de klimaatverandering overstijgt de krachten van de klassieke politieke besluitvorming. Het gaat om een ongestructureerd probleem, een wicked problem. Druk op de knop van een oplossing en er duiken meteen complicaties, knelpunten en nieuwe problemen op. Alles blijkt met alles verbonden. Het is een van de redenen waarom voorlopig geen enkel geïndustrialiseerd land voldoende vooruitgang boekt in de strijd tegen de opwarming, ook ons land niet.

Tijd om het anders aan te pakken! Daarom lanceerden Manu Claeys en Luc Huyse in februari 2019 het voorstel om van overheidswege een klimaatintendant aan te stellen die samen met alle relevante stakeholders in werkbanken sleutelt aan duurzame, ambitieuze, gedragen en becijferde transitievoorstellen. In Pleidooi voor een klimaatintendant kijkt Manu Claeys terug op het debat dat hierover ontstond, beschrijft hij hoe precies de beleidsvoorbereiding baat heeft bij een klimaatintendant en maakt hij duidelijk waarom we geen tijd te verliezen hebben.

Het boek telt 88 blz. en is vanaf 7 mei te koop voor 5 euro. Bestellen bij Straatego vzw door storting van 5 euro + 2 euro verzendingskost op BE84 0013 4785 0059. Het is ook verkrijgbaar bij De Groene Waterman (Wolstraat, Antwerpen) en op de Ringlandavond (20 mei 2019) in de Roma.

Hier vindt u de inleiding van het boek.

 

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: