//
u leest nu...
Oosterweel

Het Sint-Annabos – bedreigd groen in Antwerpen

stannabos_banner

Het Sint-Annabos op Linkeroever is bedreigd. Als de Oosterweelverbinding wordt gebouwd moeten de bomen worden gerooid om ruimte te maken voor een slibstort. Het vervuilde slib zal vanuit de Schelde aan land worden gebracht en hier worden opgeslagen en gesaneerd. De groene buffer tussen de woonwijken en de havenindustrie verdwijnt dan voor lange tijd.

Professionele en amateurfotografen sloegen de handen in elkaar om dit gebied in beeld te brengen. Ze protesteren daarmee tegen het opofferen van een kostbaar natuurgebied.

Meer info over het boek en over hoe te bestellen vindt u hier.

stannabos_cover

stannabos_front_picture

Reacties

Een gedachte over “Het Sint-Annabos – bedreigd groen in Antwerpen

 1. Beste,
  Enige tijd geleden heb ik hier al eens een betoog gedaan over de verkeerssituatie in het Antwerpse, de huidige en de opgedrongen situatie voor de toekomst.
  Blijkbaar is de enige en dure oplossing, al het verkeer binnen de Antwerpse agglomeratie te houden. Deze politiek opgedrongen ‘oplossing’ is op 2 niveau’s duur; enerzijds het factuurtje van de uit te voeren werken en anderzijds de rechtstreekse koppeling met de gezondheidsfactuur aangezien de vervuiling zal blijven aanhouden voor de Antwerpse bevolking.
  Dit terwijl er in een eerste faze een véél goedkopere oplossing ‘quasi’ klaar ligt; in een tweede faze kan de capaciteit via dit traject nog verhoogd worden. De totaalfactuur van beide fazes ligt in alle geval een héél stuk lager dan wat ons nu opgedrongen wordt (moesten de politiekers geen oplossing zoeken om de uitgaven van de staatskas terug te dringen?). En hierdoor wordt eveneens de vervuiling binnen de Antwerpse agglomeratie sterk terug gedrongen.

  Voor wie er oren voor heeft, want blijkbaar liggen alternatieven niet goed bij onze politieke mentoren.
  Met vriendelijke groeten,

  Eric Jacobs
  eric6661@mail.com

  Geplaatst door eric jacobs | 05/11/2015, 07:39

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: