//
u leest nu...
Oosterweel

Opinie – Lange Wapper, en het misprijzen voor burger en middenveld.

De communicatie van de BAM is gekleurd door strategische vereenvoudiging en emotionele mistgordijnen. Ze concentreert zich vooral rond de drie ondertussen gekende ‘argumenten’: de iconische waarde van een ‘mooie’ brug, het ‘natuurlijke tracé’ (de cirkel), en het feit dat hun optie qua technische uitwerking het verst gevorderd is. Eenvoudige argumenten, maar zijn ze relevant? Lees het opiniestuk.

Reacties

2 gedachtes over “Opinie – Lange Wapper, en het misprijzen voor burger en middenveld.

 1. StratenGeneraal en Ademloos zijn precies klonen van elkaar. De een zegt iets, de ander stemt mee in. Door dat allooi van jullie is er ginder nog geen schop in de grond gestoken en zitten we binnen elfendertig jaar nog met die fileproblemen. Neenee, ALLEEN Antwerpen rijdt over de Oosterweelverbinding, ALLEEN Antwerpen. Mechelen of Gent komt daar heulemaal niet. Stop toch eens met die kinderachtige not-in-my-backyardpolitiek! De Lange Wapper was tenminste een gedurfde, goedkopere en een waardige oplossing.

  Ondetussen hebben jullie de papiermolen weer laten draaien. Weer onnozele studies en investeringen voor niks. Het verkeer moet naar de havens, ’t Scheld over, niet via die fameuze Mechano-constructies.

  Maar waarschijnlijk zijn mensen van buiten Antwerpen de allerlaatsten aan wie jullie denken…

  Geplaatst door CartoonistHenning | 15/01/2012, 21:05
 2. Beste Stratengeneraals,

  Waarom niet wat meer emotie in je communicatie? Daar zijn Antwerpenaren toch erg gevoelig voor! B.v.:

  Een internationaal cruiseschip komt de Schelde opgevaren. “We naderen Antwerpen”, laat de kapitein weten als twee 150 meter hoge brugpijlers zich aan de horizon aftekenen. Iedereen rent naar zijn hut voor videocamera’s, ze willen die brug filmen als ze eronderdoor varen. Verbijstering als blijkt dat ze die ‘Golden Gate’ links laten liggen. Over welke grote stroom loopt die brug dan wel? Over het schuildok voor lichters! San Francisco’s Golden Gate, Rotterdams Erasmusbrug, Londens Towerbridge, ze kruisen de baai of de grote rivier. Bij Lange Wapper picknickt de Antwerpenaar naast een vijver met stilstaand dokwater – voelt u zich ook wereldburger?

  Nieuwste Belgenmop: Lange Wapper beloofde de Antwerpenaren een brug te bouwen over het water, als ze hun ziel aan hem verkochten. Al lang dromend van een brug over de Schelde hapten ze gretig toe en zetten hun handtekening onder Wappers contract. Toen ze de volgende dag ontwaakten stond er een grote brug … naast de Schelde op het land. In de verte klonk een duivelse lach!

  Kijk, ik denk dat je door op de Antwerpse fierheid te werken veel mensen had kunnen overhalen om tegen de brug te stemmen. Het zijn duidelijke argumenten. Nu zijn we ondergesneeuwd door bergen welles-nietes argumenten en hebben veel mensen zelfs geen zin meer om morgen nog te gaan stemmen of weten ze het gewoon niet meer. Emotie wint het altijd van logica, zowel in de liefde, de haat als in de oorlog.

  Ik hoop voor je dat je desondanks morgen wint, maar als het niet zo is, heb je het toch grotendeels aan jezelf te wijten, vrees ik.

  Groetjes,

  Frits Schetsken.

  Geplaatst door Frits Schetsken | 17/10/2009, 11:32

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Steun ‘Mei Plasticvrij’!

De Commons Assembly

%d bloggers liken dit: